На Тернопільщині розпочався сезон цукроваріння

У Тернопільській області розпочався сезон цукроваріння, цьогоріч в регіоні працюватимуть чотири цукрові заводи. Про це пише Сільський господар.  Першим стартував Збаразький цукрозавод групи компаній «Радехівський цукор». З 14  вересня цього року  вересня розпочав роботу Козівський цукровий завод, 17 вересня очікується  запуск одного з найпотужніших в Україні Чортківського цукрового заводу. Також 22 вересня  2023 року запрацює Хоростківський цукрозавод.

Загалом у Тернопільській області працюватиме чотири цукрозаводи. У Національній асоціації цукровиків України («Укрцукор») врожаєм цукрового буряку задоволені. «Прогнози на виробничий сезон 2023 року стосовно очікуваних площ посіву та потенційного врожаю цукрових буряків не лише справдилися, а й перевершили очікування. Якщо напередодні посівної кампанії ми очікували на 239 тис. га площі посіву під цукровий буряк, то наразі, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, маємо майже 250 тис. га. Це більше, ніж у довоєнному 2021 році, коли Україна вирощувала культуру на 220 тис. га», — розповів в. о. голови правління Національної асоціації цукровиків України («Укрцукор») Назар МихайловинУрожайність цукрових буряків у поточному році прогнозується в межах 50-55 т/га. Цукристість, за даними учасників асоціації, також відповідає минулорічним показникам — від 14,5 до 16-17%. Нагадаємо, станом на 7 вересня цукрові буряки в Україні викопано на площі 2,6 тис. га, накопано 116 тис. тонн солодких коренів при врожайності 44,9 т/га.